Pesto Lasagna
Pesto lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 31g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.36 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pesto z bazylii, ser mozzarella, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pesto Lasagna, Lasagne z Pesto i groszkiem, oraz Veggie Pesto Lasagne.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj lasagne i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Na dużej patelni na średnim ogniu, podsmażyć cebulę w oliwie z oliwek do miękkości.
Dodać szpinak i wymieszać.
Zdjąć z ognia i wymieszać pesto. W dużej misce wymieszaj ser ricotta, jajko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
W 3 ćwiartce natłuszczonego naczynia do pieczenia, warstw makaron następnie mieszaninę szpinaku, a następnie mieszaninę ricotta.
Posypać mozzarellą. Powtórz warstwy zakończone makaronem na górze.
Na wierzch polać sosem Alfredo i posypać parmezanem.
Przykryć folią i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 do 55 minut.