Pesto bazyliowe Emilia Terragni
Pesto bazyliowe EMILII Terragni wymaga około 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 13g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera pecorino romano, orzeszki piniowe, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest przyniesiony przez Chow. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Działa dobrze jako niedroga przyprawa. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pesto bazyliowe Emilia Terragni, Jak zrobić rozjaśnione Pesto: a dla kremowego Pesto z awokado z bazylią, oraz Pesto Palmiers (basil Pesto Elephant Ears).
Instrukcje
Umieść liście bazylii, orzeszki piniowe, czosnek (jeśli używasz) i szczyptę soli w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza. Przetwarzać przez około 5 lub 6 (1-sekundowe) impulsów.
Dodać starte sery i przetworzyć na kolejne 5 lub 6 (1-sekundowe) strąków. Przy włączonym silniku dodaj olej w powolnym, stałym strumieniu i przetwarzaj, aż mieszanina będzie gładka. Smak pesto i doprawić solą i pieprzem.