Pesto
Pesto może być tylko przyprawa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.46 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pesto & Cranberry Pulpety z indyka z sosem jogurtowym Pesto, Pasta con il pesto alla Trapanese (pesto pomidorowo-migdałowe), oraz Jak zrobić rozjaśnione Pesto: a dla kremowego Pesto z awokado z bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść orzechy włoskie, pignolis i czosnek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Proces przez 15 sekund.
Dodaj liście bazylii, sól i pieprz. Po uruchomieniu procesora powoli wlewaj oliwę do miski przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż pesto zostanie dokładnie przecierane.
Dodaj parmezan i puree na minutę. Użyj od razu lub przechowuj pesto w lodówce lub zamrażarce z cienką warstwą oliwy z oliwek na wierzchu.
Uwagi: powietrze jest wrogiem pesto. Do zamrażania zapakuj go w pojemniki z folią olejową lub folią z tworzywa sztucznego bezpośrednio na górze z wytłoczonym powietrzem.
Aby oczyścić bazylii, usunąć liście, zawirować je w misce z wodą, a następnie obrócić je bardzo suche w przędzarce sałatkowej. Przechowuj je w zamkniętej plastikowej torbie z lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym. Dopóki liście są suche, pozostaną zielone przez kilka dni.