Pestki Dyni Cynamonowej Kruche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać cynamon pestki dyni kruche spróbować. Ten przepis służy 1 i kosztuje $4.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 3245 kalorii, 30g białka, oraz 93g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, syrop kukurydziany, cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pestki Dyni Cynamonowej Kruche, Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, oraz Pestki Dyni Kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj 10 na 15 cali. patelnia do pieczenia. W małej misce, wymieszać sody oczyszczonej w wanilii do rozpuszczenia; odstawić. W innej misce wymieszaj cynamon i sól (aby pomóc cynamonowi równomiernie rozprowadzić po zamieszaniu w mieszaninie cukru).
W 4-do 5-qt. rondel na średnim ogniu, użyj żaroodpornej szpatułki lub drewnianej łyżki, aby wymieszać cukier, 1/2 szklanki wody, syrop kukurydziany i 1/4 szklanki masła, aż masło stopi się, a cukier całkowicie się rozpuści (patrz cukier Karmelizujący: patrz uważnie,? poniżej). Zwiększyć ciepło do średniej i gotować mieszaninę cukru, mieszając od czasu do czasu, aż zamienia głęboki bursztyn i środki 335 do 340 na termometr cukierki (zobacz za pomocą termometru Cukierki,? poniżej), 8 do 12 minut.
Wyjmij mieszaninę cukru z ognia i ostrożnie wymieszaj z mieszaninami wanilii i cynamonu(będą się bąbelkować). Natychmiast wymieszać pestki dyni i wlać do przygotowanej patelni, za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki, aby równomiernie rozprowadzić i napełnić patelnię.
Niech kruche ostygnie w temperaturze pokojowej przez 30 do 40 minut.
Delikatnie przekręć patelnię, aby zwolnić kruche (w razie potrzeby uruchom żaroodporną szpatułkę pod kruche, aby pomóc ją uwolnić), a następnie posiekaj lub rozbij na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.
Cukier karmelizujący: obserwuj uważnie. Cukier gotuje się szybko, gdy zaczyna brązowieć, więc zmierz składniki i zmontuj narzędzia przed rozpoczęciem. Przed doprowadzeniem mieszaniny cukru do wrzenia, upewnij się, że całkowicie rozpuszczasz cukier i stopisz masło: mieszaj mieszaninę elastyczną żaroodporną łopatką na średnim ogniu, uruchamiając łopatkę po wewnętrznej stronie rondla kilka razy, aby dokładnie wymieszać wszystko razem.
Korzystanie z termometru candy
To może być trudne, aby wiedzieć, kiedy mieszanina cukru osiągnęła temperaturę, która daje teksturę jesteś po. Na szczęście Termometry candy eliminują zgadywanie. Znajdziesz je w supermarketach i niektórych sklepach z narzędziami; wybierz taki, który mierzy temperaturę do 40
Najpierw przetestuj: jeśli masz stary termometr z tyłu szuflady z gadżetami, sprawdź jego dokładność, zanurzając go we wrzącej wodzie; powinien czytać 21
(Jeśli nie, Kup nowy termometr.) Naszym ulubionym w kuchni testowej jest Taylor classic Candy and Deep-Fry Analog Thermometer ($13; dostępny w sklepach housewares i Home improvement stores), niedrogi model, który jest łatwy do odczytania i bezpiecznie przymocowany do patelni.
Przeczytaj to dokładnie: podłącz termometr do boku patelni po zagotowaniu mieszaniny cukru. Umieszczenie czujnika ciepła różni się w zależności od marki, ale generalnie dno termometru musi być całkowicie zanurzone w mieszaninie cukru, aby uzyskać dokładny odczyt. Jeśli mieszanina jest zbyt płytka, ostrożnie przechyl patelnię, aż ciecz całkowicie pokryje dno termometru, gdy chcesz sprawdzić temperaturę.