Pestka Dyni Pekan Kruchy
Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1065 kalorii, 12g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, wody, orzechów pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne Pestki Dyni-Pecan Kruche, Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, oraz Pestki Dyni Kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Odstawić.
Połączyć cukier, wodę, masło i syrop kukurydziany w średniej wielkości garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest bogaty bursztynowy kolor i cukierki termometr rejestruje 149°. bądź cierpliwy, może to potrwać do 20 minut.
Gdy termometr uderzy 149°, natychmiast wyjmij garnek z ognia i wymieszaj cynamon, cayenne i sodę oczyszczoną. Mieszanina energicznie pęcznieje i piana. Wymieszać w pestkach dyni i pekan. Natychmiast zeskrobać kruche na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, rozłożenie go jak najwięcej z tyłu łyżką.
Posypać solą na gorąco kruche. Używając czystych opuszków palców, delikatnie wciśnij jak najwięcej kryształków soli do kruchego. To pomaga im trzymać raz kruche jest firma.
Pozostawić kruche do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin, a następnie rozbić na duże odłamki. Kruchy będzie przechowywać do 3 tygodni przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.