Peruwiańskie ziemniaki z pikantnym sosem śmietanowym (Papas a la Huancaina)
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Peruwiańskie ziemniaki z pikantnym sosem śmietanowym (Papas a la Huancaina) mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 23G białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 102 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz ząbek czosnku, odparowane mleko, świeże habanero i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ziemniaki z sosem serowym (Papas a la Huancaína), Ziemniaki z sosem Huancaína (Papan a la Huancaína), oraz Papas Chorreadas (ziemniaki z sosem śmietanowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez 30 minut lub aż nóż do parowania wsunie się do ziemniaków bez żadnego oporu.
Ziemniaki odcedzić i lekko ostudzić. Ziemniaki pokroić w 1/2 cala rund i odstawić.
Połącz ser, odparowane mleko, olej, chile, czosnek i sok z limonki w blenderze i puree, aż będzie gładka. Sos powinien być kremowy i wylewany. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodawać wodę, 1 łyżkę na raz, aż sos zostanie rozcieńczony.
Ułóż liście sałaty na półmisku i polej pokrojonymi ziemniakami.
Dekoruj plastrami jajka na twardo i oliwkami.
Dekoruj posiekaną natką pietruszki.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.