Personal Polenta Pizza
Przepis osobisty Polenta Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 439 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.64 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, sól, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Osobista, Big Kahuna Personal Pizza, oraz Supreme Personal Pan Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Olej dwa 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie ciasto i linii DNA z kręgami pergaminu.
Włóż wodę, mąkę kukurydzianą, sól i przyprawy do dużego naczynia żaroodpornego do mikrofalówki lub miary 1-quart. Gotować na pełnej mocy przez 4 minuty. Dobrze wymieszać i gotować ponownie z dużą mocą przez 2 kolejne minuty. Ponownie wymieszać i gotować na dużej mocy przez kolejne 2 minuty.
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej, wymieszać z opcjonalnym olejem i ubić łyżką, aż będzie całkowicie gładka. [Opcja bez mikrofali: gotować w średniej wielkości garnku na niskim, często mieszając, aż do bardzo grubego.]
Rozłóż polentę równomiernie na dnie dwóch patelni. (Jeśli masz resztki, zachowaj je do innego użytku-lub zrób kolejną małą pizzę.)
Umieść patelnie w piekarniku i piecz przez 12 minut. Podczas gdy skorupa jest gotowanie, przygotować polewy i sos. Użyłam prostego sosu na bazie pasty pomidorowej (3 łyżki. pasta, 2 łyżki wody, czosnek, oregano, bazylia do smaku) bo chciałam coś gęstego a nie wodnistego. Można użyć ulubionego sosu spaghetti. Podsmaż warzywa lekko na patelni nieprzywierającej, aż cebula zacznie mięknąć. Po 12 minutach wyjmij skórki z piekarnika i odwróć je na dużą blachę do pieczenia, obok siebie. Powinny one spaść prosto z patelni z przyklejonym do nich pergaminem. Obrać pergamin.
Rozłóż każdą skórkę z sosem do pizzy (nie używaj zbyt dużo lub będą rozmoczone) i top z warzywami i kiełbasą wegańską.
Posypać posiekanym czosnkiem. Wróć do piekarnika na około 10 minut, aż polewy będą wyglądały na gotowe. Podnieś blachę do pieczenia ostrożnie za pomocą dużej szpatułki i dłoni–nie są wytrzymałe jak zwykła pizza, więc uważaj, aby nie pozwolić, aby polewy ślizgały się.
Pokroić na 4 części i podawać.