Perskie Sabzi Polo (ryż ziołowy z fasolą Fava)

Perskie Sabzi Polo (ryż ziołowy z fasolą Fava)
Perskie Sabzi Polo (ryż ziołowy z fasolą Fava) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 16. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka fasoli fava, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Perski koperek i ryż z fasolą Lima-Baghali Polo, Brązowy ryż Basmati i komosa ryżowa (Morasa Polo) z " nowej kuchni Perskiej, oraz Fava Bean Rice With Lamb Shanks (baghali Polo Ba Mahicheh).

Instrukcje

1
W dużym rondlu doprowadzić wodę do wrzenia. Ryż opłukać; wymieszać do wrzącej wody. Gotować, aż ryż unosi się na powierzchnię wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić ryż i zwrócić go do rondla. Wymieszać z olejem i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymieszać w koperku, pietruszka, kolendra, fasola fava, kurkuma, cynamon, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Fasola FavaFasola Fava
KolendraKolendra
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KoperKoper
4
Gotować ryż na średnim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Zmniejszyć ciepło do najniższego ustawienia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 40 do 45 minut. Uwaga: to normalne skończyć z chrupiącym ryżem (zwany Tadig) na dnie garnka po ugotowaniu; jest pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia20
Magazyn