Perski Ryż Biały Na Parze (Chelo)

Perski Ryż Biały Na Parze (Chelo)
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Perski ryż biały na parze (Chelo) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sproszkowany szafran, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tah Dig (Ryż Perski), Ryż Perski, oraz Jewelled Perski Ryż dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotować ryż
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Napełnij duży rondel nonstick (co najmniej 6 ćwiartek) 12 szklankami wody; dodaj olej i sól. Przykryć i doprowadzić do szybkiego wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodać ryż i kontynuować gotowanie na średnim lub dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Po 3-5 minutach użyj szczelinowej łyżki, aby zebrać niektóre ziarna z wody. Złamać jedno ziarno na pół, aby upewnić się, że jest "al dente" (patrz powyżej). Wyłączyć ogień i wlać ryż do durszlaka do odsączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Do pary i zrobić tadig
6
Umieść pusty rondel 6-quart z powrotem na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
7
Dodaj 1/4 cala oleju rzepakowego i 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
8
Dodaj kurkumę i / lub szafran w proszku. Wymieszać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
9
Dodać odsączony ryż i uformować go w piramidę. Przykryj garnek i gotuj przez 5-7 minut, aż ryż zacznie parować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Odkryć i umieścić 2 Ręczniki papierowe (jeden na drugim) na ryżu. Końce rozciągną się na zewnątrz puli. Mocno nałożyć pokrywę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 45 minut. Wyłączyć ogrzewanie i przechylić pokrywę, aż będzie gotowa do podania.
12
Szeroką szpatułką wyjmij ryż z garnka, upewniając się, że nie zakłóca on skorupy (tadig), która uformowała się na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Ryż podawać na płaskim talerzu, układając go w kształt piramidy. Obróć tadig na płaski talerz, odwracając garnek, jak odwrócić patelnię ciasta, lub pokroić na kawałki i podawać wokół ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Opcjonalnie Dekoracja: ryż szafranowy
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
15
Aby zrobić wodę szafranową, wymieszaj 1 łyżeczkę rozdrobnionych nitek szafranu i 1/4 szklanki gorącej wody. Stromo przez kilka minut, aż woda stanie się żółta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
16
Wymieszać wodę szafranową z gotowanym na parze białym ryżem. Użyj tego intensywnie żółtego ryżu do tworzenia wzorów na Chelo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Biały GotowanyRyż Biały Gotowany
SzafranSzafran
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1
Wlać 1/2 szklanki wody zmieszanej z 1/4 szklanki oleju rzepakowego na piramidę w dużym garnku. Możesz również zamrozić ten ryż, o ile nie mieszasz go, dopóki nie zostanie całkowicie rozmrożony. Można go nawet gotować, zamrażać, a później parować podczas rozmrażania. Wiem, że będę musiał spędzić czas w" rice hell " za przyznanie się do zamrażania perskiego ryżu, ale warto, aby ułatwić sobie życie!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Tricks of the trade
3
Chelo gotuje bardzo szybko. Dlatego kiedy robię Chelo, zawsze upewniam się, że w zlewie jest gotowy durszlak, aby osuszyć ryż, więc go nie rozgotowuję. Ponadto, gdy parujesz ryż, umieszczając papierowe ręczniki między pokrywką a garnkiem, upewnij się, że są one bezpiecznie z dala od ciepła. Po tym, jak ryż jest gotowany na parze, ważne jest, aby przechylić pokrywę, aby umożliwić ucieczkę dodatkowej pary, aby chrupiące dno nie stało się rozmoczone.Często gotuję ten ryż w czwartek i gotuję go do pary w piątek na kilka godzin przed szabatem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Reprinted with Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn