Przepis perski granat kurczaka (Fesenjan) można zrobić w około 2 godziny i 10 minut. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 34g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $2.7 za porcję. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka do 2 cebuli, cynamon, połówki orzecha włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Fesenjan (Perski Gulasz Z Kurczaka Z Granatu), Perski kurczak lub kaczka w sosie orzechowym z granatu (Fesenjan), oraz Fesenjan (Kurczak Z Granatu).
Instrukcje
1
Toast i zmielić orzechy włoskie: można toast orzechy włoskie na jeden z dwóch sposobów. Można je rozprowadzić w jednej warstwie na dużej patelni, i tosty je na średnim ogniu, mieszając często aż lekko tosty, lub można rozprowadzić je w jednej warstwie w blasze do pieczenia obręczy, i tosty w 350 ° F w piekarniku przez 8 do 10 protokół.
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
2
W obu przypadkach, po upieczeniu, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, pulsować w robocie kuchennym lub blenderze, aż drobno zmielone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Brąz kawałki kurczaka ze wszystkich stron: na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
(65 Ciasteczek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
4
Gdy masło się stopi, poklepać kawałki kurczaka ponownie do sucha i umieścić kawałki kurczaka na patelni, pracując partiami, jeśli to konieczne, aby nie tłoczyć patelni, i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
(65 Ciasteczek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
5
Posypać kurczaka solą podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(albo Zwykłe)
6
Podsmaż cebulę: użyj łyżki szczelinowej lub szczypiec, aby usunąć kurczaka z patelni, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
7
Dodaj łyżkę masła i łyżkę oleju do patelni. Obniżyć ciepło do średnio niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(65 Ciasteczek)
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
8
Dodać posiekaną cebulę na patelni i podsmażyć, aż przezroczyste, mieszając przy okazji, aby zwolnić rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
9
Dodać kurczaka i bulion: kawałki kurczaka z powrotem na patelnię z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
10
Na kurczaka i cebulę wlać 2 szklanki wywaru z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć i gotować delikatnie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
11
Dodaj zmielone orzechy włoskie, melasę z granatu, cukier, przyprawy, przykryj i gotuj: wymieszaj zmielone orzechy włoskie, melasę z granatu, cukier i przyprawy. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę, mieszając co około 20 minut, aby zapobiec przyklejaniu się orzechów włoskich do dna patelni.