Perski Dip ze szpinakiem i jogurtem (Borani Esfanaj)

Perski Dip ze szpinakiem i jogurtem (Borani Esfanaj) może być tylko przystawką, której szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 13 porcji z 23 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, zmielony cynamon, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Borani - e Khiar (Sałatka z ogórka, orzecha włoskiego i jogurtu), Dip jogurtowo-Feta, oraz Perski Jogurt Ogórkowy (Maast-O Khiyaar).
Instrukcje
Przynieś 2 ćwiartki wody do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Dodaj świeży szpinak i gotuj przez 1 minutę.
Umieść szpinak na kilku warstwach ręczników papierowych; ścisnąć, aż ledwo wilgotne.
Roztopić masło w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotować 6 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia, wymieszać ze szpinakiem i solą. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Połącz mieszankę szpinaku, jogurt organiczny, czarny pieprz i zmielony cynamon w średniej misce.
Odstawić na 30 minut. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.