Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem naciowym i krwawą pomarańczą

Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem naciowym i krwawą pomarańczą
Pieczona w garnku perliczka z szałwią, selerem i krwawą pomarańczą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 134g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1174 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 16,09 zł za porcję. 68 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli morskiej i pieprzu, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Perliczka pieczona w garnku z szałwią, selerem naciowym i krwawą pomarańczą, Pieczona perliczka z farszem kasztanowym, szałwiowym i cytrynowym, oraz Perliczki tagine są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń nadmiar tłuszczu z jamy każdej perliczki. Dokładnie umyć wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć ręcznikami papierowymi. Pocierać jamę odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PerliczkiPerliczki
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Odetnij dwa końce pomarańczy, ustaw je na końcu i ostrożnie odetnij skórę (po usunięciu jednego kawałka skóry możesz zobaczyć, gdzie miąższ styka się ze skórą). Pomarańcze pokroić na pięć lub sześć rund każda.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
4
Usuń twardsze zewnętrzne żebra selera, aż dojdziesz do białej, gęstej żarówki i pokrój cienko. Włóż do miski, wymieszaj z tymiankiem i niewielką szczyptą soli i pieprzu, a następnie napełnij jamę każdej perliczki tym nadzieniem. Pociągnij skórę z przodu jamy każdej perliczki do przodu, aby zakryć wypełnienie i mocno związać/związać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PerliczkiPerliczki
SelerSeler
TymianekTymianek
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Podgrzać patelnię o grubym dnie i dodać oliwę z oliwek i perliczkę, której skóra została przetarta solą morską i pieprzem. Gotować, aż lekko złoty ze wszystkich stron, następnie dodać czosnek, masło i szałwia i gotować przez 3-4 minuty, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PerliczkiPerliczki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodawaj wino w odstępach czasu, wystarczy, aby patelnia była lekko wilgotna przez cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wstawić do piekarnika na 45 minut, sprawdzając co 10-15 minut i tylko w razie potrzeby dolewając wino. Perliczka będzie pieczona i częściowo gotowana na parze. Po ugotowaniu ostrożnie wyjąć z piekarnika i umieścić do góry nogami na naczyniu, pozwalając wszystkim sokom i wilgoci zrelaksować się z powrotem do mięsa piersi przez co najmniej 5 minut. Podczas gdy twoje mięso odpoczywa, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
PerliczkiPerliczki
SOSSOS
MięsoMięso
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Usuń cały tłuszcz z patelni i umieść patelnię na delikatnym ogniu. Na dnie patelni będzie twoje gotowane, miękkie, słodkie, całe ząbki czosnku i niektóre wspaniałe lepkie rzeczy-kiedy robi się gorąco, czerpać farsz z jamy perliczki i dodać do patelni z około 2/3 szklanki wina. Gdy wino gotuje się i paruje, zeskrobuj całą dobroć łyżką z dna patelni do likieru. Gdy wszystko się rozpuści, pozostawić do gotowania na wolnym ogniu. Ugotowany czosnek zgniatamy łyżką ze skórek (odrzucamy Skórki); to również lekko pogrubi sos, a także nada mu smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PerliczkiPerliczki
FarszFarsz
AlkoholAlkohol
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Na patelnię z sosem wlać wszystkie soki, które wypłynęły z wypoczętych ptaków, dusić i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Perliczkę podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolnymi po prostu gotowanymi zielonymi warzywami-szpinakiem, jarmużem, bokiem lub brokułami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony ZiemniakPieczony Ziemniak
PerliczkiPerliczki
WarzywaWarzywa
Bok ChoyBok Choy
BrokułyBrokuły
SzpinakSzpinak
JarmużJarmuż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn