Pergaminowy Pieczony Łosoś
Pergamin Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $12.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 159g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 4004 kalorii. Mieszanka soli i pieprzu, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, filety z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. 49 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest znakomite. Spróbuj Pergaminowy Pieczony Łosoś, Łosoś i pory pieczone w pergaminie, oraz Łosoś z koprem pieczony w pergaminie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść dużą blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 204°. doprawić łososia solą i pieprzem.
Pokroić dwa pół cala plastry w miąższ każdego kawałka łososia; roll liści bazylii i stuff do szczelin w łososia.
Umieść filet z łososia na środku każdego kawałka pergaminu.
Każdy filet skropić 1 łyżeczką oleju, a następnie umieścić plastry cytryny na wierzchu. Zbierz boki pergaminu nad łososiem, aby utworzyć torebkę, nie pozostawiając otworów i mocno związać sznurkiem kuchennym.
Umieścić opakowania bezpośrednio na gorącej blasze do pieczenia w piekarniku i gotować przez 20 minut.
Przełożyć na talerze i ostrożnie otworzyć opakowania, aby uwolnić parę przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.