Perfect Passion Fruit Parfait
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Perfect Passion Fruit Parfait. Ten przepis służy 6. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 546 kalorii, 12g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wodę, przecier z marakui i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Owoce i jogurt Parfait przepis (winogrona i musli Parfait), Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo, oraz Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz 1/2 szklanki cukru z 1/4 szklanki wody. Wilgotną szczotką do ciast umyj boki patelni, aby zapobiec tworzeniu się kryształków cukru.
Podgrzewaj, aż mieszanina osiągnie 113° na termometrze cukierkowym.
W międzyczasie w misce miksera stojącego z nasadką trzepaczki ubijamy żółtka, aż staną się lekkie i puszyste. Gdy syrop cukrowy osiągnie temperaturę, mieszając na średniej wysokości, ostrożnie wlej gorący syrop cukrowy do miski i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina ostygnie.
Dodać przecier i delikatnie wymieszać. Zeskrobać mieszaninę do metalowej miski i odstawić do lodówki.
W rondlu na średnim ogniu, połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru i pozostałą 1/4 szklanki wody i podgrzewać, aż mieszanina osiągnie 113°.
W międzyczasie Wyczyść miskę miksera stojącego i dodaj białka i sól.
Trzepaczka do spienienia. Powoli dodaj gorącą mieszaninę cukru do białek i ubijaj wysoko, aż białka będą bardzo białe i błyszczące i utrzymają miękkie szczyty.
Przenieść miskę do miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać wysoko, aż mieszanina uformuje sztywne, Białe szczyty i ostygnie.
Białka przełożyć do przecieru i delikatnie złożyć.
Ponownie wyczyść miskę miksera stojącego i wlej śmietanę. Śmietanę ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Delikatnie złóż bitą śmietanę do masy jajecznej, upewniając się, że nie pozostaną białe smugi.
Delikatnie wlać parfait do szklanek jednorazowych, dużej miski do serwowania lub pojedynczych prostokątnych foremek do ciasta i zamrozić do jędrności, co najmniej 5 godzin lub przez noc.
Aby podawać prostokątne ciasta, podgrzej metalową formę suszarką do włosów na małym ogniu, a następnie delikatnie usuń formę.
Wariacja: jeśli chcesz, aby gradacja kolorów nadała deserowi wizualny pop, przed zamrożeniem dodaj kroplę pomarańczowego barwnika spożywczego do połowy mieszanki.
Najpierw rozłóż ciemniejszy parfait w równomiernej warstwie, a następnie delikatnie łyżkę jaśniejszego parfait na wierzchu, upewniając się, że nie mieszają się ze sobą i nie brudzą wyraźnych kolorów. Zamrozić jak wyżej.
Wariacja: jeśli chcesz nadać swojemu parfaitowi podstawę do ciasta, użyj Formy do ciasta, aby wytłoczyć warstwę ciasta, a następnie wlać parfait do formy i zamrozić jak powyżej.