Perfect Guacamole
Idealne Guacamole może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 5268 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Mieszanka szczypta pieprzu, pomidor, 2 cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Guacamole / meksykański dip z awokado / Perfect guacamole, Perfect Guacamole, oraz Perfect Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć nasiona. Wyjmij avacado ze skórki, włóż do miski do miksowania. (Zobacz jak
Pokroić i obrać awokado.) 2 za pomocą widelca, z grubsza rozgnieść awokado. (Nie przesadzaj! Guacamole powinno być trochę grube.)
Dodaj posiekaną cebulę, kolendrę, limonkę lub cytrynę, sól i pieprz i rozgnieść trochę więcej. Papryka Chili różni się indywidualnie pod względem gorąca. Tak, zacząć od połowy jednej papryki chili i dodać do guacamole do pożądanego stopnia gorąca. Ostrożnie obchodzić się z papryką; umyć ręce dokładnie po użyciu i nie dotykać rękami oczu lub obszaru w pobliżu oczu przez kilka godzin.Schładzanie pomidorów szkodzi ich smakowi, więc nie siekaj pomidorów ani nie dodawaj do guacamole, dopóki nie będą gotowe do podania.Pamiętaj, że wiele z tego odbywa się do smaku ze względu na zmienność świeżych składników. Zacznij od tego przepisu i dostosuj się do swojego gustu.3 przykryć folią bezpośrednio na powierzchni guacamole, aby zapobiec utlenianiu z powietrza docierającego do niego. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy.4 tuż przed podaniem pokroić pomidora, dodać do guacamole i wymieszać.Wariacje
Na bardzo szybki guacamole wystarczy wziąć 1/4 szklanki salsy i wymieszać go z puree awokado.Najprostsza wersja guacamole to po prostu tłuczone awokado z solą. Nie pozwól, aby brak dostępności innych składników powstrzymał cię przed zrobieniem guacamole.To rozszerz ograniczoną ilość awokado, dodaj śmietanę lub twarożek do Dipu guacamole. Puryści mogą być przerażeni, ale co z tego? Świetnie smakuje. W rzeczywistości guacamole z dodatkiem odrobiny twarogu jest moim ulubionym.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.