Perciatelli w stylu księcia Neapolu: Perciatelli Principe di Napoli

Perciatelli w stylu księcia Neapolu: Perciatelli Principe di Napoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 962 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz czosnek, płatki chili, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Spróbuj Perciatelli z Bolognese, Perciatelli z cukinią i bułką tartą, oraz Perciatelli Le Cirque z papryką i bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6 quarts wody do wrzenia toczenia i dodać 2 łyżki soli.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Dodać czosnek, wątróbki z kurczaka, groch, sól, do smaku, i gotować, aż mięso jest rumiane i groch są miękkie, o 7 protokół.
Podczas gdy mięso Brązy, dodać perciatelli do wrzącej wody i gotować, zgodnie ze wskazówkami pakietu, do miękkości, ale nadal al dente.
W międzyczasie podgrzej ragu alla Napoletana w osobnym rondlu.
Ugotowany makaron odcedzić i dodać do rondla z ragu.
Dodać wątróbki z kurczaka i groch i wrzucić na dużym ogniu, aż składniki są dobrze połączone.
Dodać płatki chili i mozzarella i wrzucić ponownie, tak mozzarella topi się pośród makaronu.
Podawać natychmiast w 4 rozgrzanych miseczkach makaronu.
Udekoruj, do smaku, parmigiano.
Ragu: w rondlu o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palić.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 5 protokół.
Dodać mięso i prosciutto, i kontynuować gotowanie, aż mięso rumiane, o 5 protokół więcej.
Dodaj czerwone wino. Gotować na średnim ogniu, aż wino zostanie wchłonięte do mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj pastę pomidorową, puree z pomidorów i wystarczająco dużo wody, aby po prostu przykryć mięso. Wymieszać, aby połączyć i niech gotować mieszaninę przez 2 godziny, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać patelnię wilgotną.
Po zakończeniu gotowania na wolnym ogniu sos będzie niezwykle gęsty, bardziej jak mieszanka mięsna niż SOS.