Pepperoni Deep-Dish Pizza
Pizza z głębokim daniem Pepperoni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser parmigiano-reggiano, drożdże, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę chlebową, możesz podążać za tym daniem głównym z Chleb Kokosowy Bananowy jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 godziny i 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pepperoni Deep-Dish Pizza, Deep Dish Pepperoni Pizza, oraz Pizza Pepperoni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 3/4 szklanki ciepłej wody do miski miksera stojaka z hakiem do ciasta. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę do 3/4 szklanki wody; wymieszać do połączenia. Przykryć i odstawić 20 minut.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki wody i drożdży w małej misce; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Dodać mieszaninę drożdży, olej i sól do mieszaniny mąki; wymieszać 5 minut lub do miękkiego ciasta formy.
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt 14 x 11 cali na lekko posypanej mąką powierzchni. Naciśnij ciasto na dole i częściowo w górę boków 13 x 9 cali metalowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Ciasto luźno przykryć folią.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku na Dolnym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 45
Ułóż 3/4 szklanki mozzarelli równomiernie na cieście; top z podstawowym sosem do pizzy, pepperoni, Parmigiano-Reggiano, a pozostałe 1/2 szklanki mozzarelli.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia w piekarniku; piec w 450 przez 25 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Pizzę pokroić na 6 prostokątów.