Pepparkakor (Szwedzkie Ciasteczka Imbirowe)
Przepis Pepparkakor (Szwedzkie ciasteczka imbirowe) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Na 5 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 108. Jedna porcja zawiera 42 kalorie, 0g białka, oraz 2G tłuszczu. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sody oczyszczonej, mielone goździki, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Pepparkakor (Szwedzkie Ciasteczka Imbirowe), Pepparkakor mamy (piernikowe ciasteczka), oraz Pepparkakor (Piernikowe Ciasteczka) - Vete-Katten Bakery, Szwecja.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, imbir, cynamon, goździki, sodę oczyszczoną i sól.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu rozgrzej syrop kukurydziany i skórkę pomarańczową.
Dodaj masło i cukier i kontynuuj podgrzewanie, mieszając od czasu do czasu, aż się stopią.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodać jajko i ubić do połączenia.
Wlać mieszaninę mąki i wymieszać, aby połączyć. Uformować ciasto w kulkę, owinąć w podwójną warstwę folii i schłodzić przez noc.
Ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 191°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z nonstick maty do pieczenia, takich jak Silpats, lub pergamin.
Za pomocą lekko mąki wałek, rozwałkować część ciasta na lekko mąki powierzchni do 1/4 cala grubości. Za pomocą foremek do ciastek pokrój ciasto na pożądane kształty, takie jak koła, gwiazdy, serca, dzwonki, pierniki i choinki.
Przełożyć do przygotowanej blachy do pieczenia i posypać cukrem perłowym.
Piec, przełączanie ciasteczka między górnej i dolnej półki i obracanie blach do pieczenia o połowie pieczenia, aż krawędzie są po prostu zaczyna się brązowy, 7 do 8 protokół. Uważnie obserwuj ciasteczka, aby upewnić się, że nie są zbyt brązowe.
Niech ciasteczka ostygnie na blasze do pieczenia przez 5 minut przed przeniesieniem do stojaka drutu, aby ostudzić całkowicie. Kontynuuj toczenie i wycinanie reszty ciasta i pieczenie ciasteczek na schłodzonych blachach do pieczenia. DO AHEAD: Pepparkakor można piec z wyprzedzeniem i przechowywać, przechowywać między arkuszami papieru woskowego w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni lub zamrażać do 1 miesiąca.