Peperonata
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sól koszerna i pieprz, bazylia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Peperonata, Peperonata, oraz Peperonata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek i liście laurowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, o 6 protokół.
Dodaj pastę pomidorową, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, aż pasta pomidorowa zmieni kolor na ceglasty, o 5 protokół.
Dodać paprykę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną mięknąć, o 10 protokół.
Dodać wino i 1 szklankę wody, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż papryka są bardzo miękkie, o 30 więcej minut.
Odkryć, zwiększyć ciepło do medium i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje, 20 do 25 więcej minut.
Usunąć liście laurowe. Wymieszać z bazylią i octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem.