Penne ze szparagami, szałwią i groszkiem
Penne ze szparagami, szałwią i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 22g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, soli i pieprzu, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Penne Ze Szparagami, Szałwią I Groszkiem, Penne ze szparagami, szałwią i groszkiem, oraz Penne ze szparagami, groszkiem, pieczarkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj penne i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i szparagi i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek będzie pachnący, o 3 protokół.
Dodać bulion i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, a szparagi będą miękkie, o 5 protokół.
Dodaj groszek i śmietanę na patelni i gotować na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje, 3 protokół. Wymieszać w penne i gotować, aż do ogrzania.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, szałwią i 1/2 szklanki sera. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron przekładamy do miseczek i od razu podajemy, przekazując dodatkowy ser przy stole.