Penne ze szparagami i karczochami
Penne ze szparagami i karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 442 kalorie, 25g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, sól i pieprz, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś Penne z bazyliowym sosem śmietanowym Pesto, karczochami i szparagami, Penne z kurczakiem i karczochami, oraz Penne Z Karczochami I Fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzeszki piniowe w talerzu ciasta i piec przez około 6 minut, lub do lekko tosty.
Przenieść na talerz. Zwiększ temperaturę piekarnika do 45
W misce wrzucić szparagi z 1 łyżeczką oliwy z oliwek, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozłóż szparagi na blasze do pieczenia i piecz przez 15 minut, lub aż się rumią, przesuwając patelnię co 5 minut, aby szparagi gotowały się równomiernie.
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałą 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Dodaj karczochy, wyciąć stronę w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tylko złoty kolor, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, sok z cytryny i czosnek, przykryć i gotować na małym ogniu, aż karczochy są po prostu miękkie, o 8 protokół.
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować penne aż al dente.
Dobrze odcedzić makaron i włożyć do garnka.
Dodać szparagi, karczochy, groch, parmezan i pietruszka i dobrze wrzucić.
Makaron przełożyć do rozgrzanych miseczek, posypać prażonymi orzeszkami piniowymi i podawać.