Penne z łososiem Puttanesca
Przepis Penne z łososiem Puttanesca może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 633 kalorie, 35g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $4.75 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, oliwki kalamatan, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Penne Puttanesca, Penne Puttanesca, oraz Penne Z Tuńczykiem Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą gotuj makaron, aż będzie ledwo al dente.
Odcedzić, rezerwując 11/4 szklanki wody do gotowania.
Tymczasem na bardzo dużej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Sezon łososia z solą i pieprzem, dodać go do patelni i gotować na dużym ogniu, aż rumiane z obu stron, ale nie gotowane przez, o 6 protokół.
Przenieść łososia na talerz i zalać olejem na patelni.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju na patelni wraz z czosnkiem i pokruszony czerwony pieprz. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż czosnek jest lekko rumiane w miejscach, o 30 sekund.
Dodaj pomidory i gotować, aż tylko zmięknie, 2 do 3 protokół.
Dodać 1 szklankę wody do gotowania makaronu i doprowadzić do wrzenia, delikatnie miażdżąc pomidory.
Dodać makaron, oliwki i kapary i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż płyn lekko się wchłonie, o 2 protokół.
Dodaj łososia na patelni i rozbić go na kawałki. Gotować, podrzucając, aż łosoś jest prawie gotowane przez i makaron jest al DENTE, o 2 protokół; dodać więcej wody do gotowania makaronu, jeśli sos jest suchy. Wymieszać z bazylią, przenieść makaron do misek i podawać.