Penne z sosem z czerwonej papryki
Penne z sosem z czerwonej papryki to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka Penne rigate, rdzeń z papryki, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio"), Pełnoziarniste Penne z pieczonym sosem z czerwonej papryki, kalafiorem i kaparami {Giveaway}, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować penne aż al dente.
Odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania.
Tymczasem, w dużej, głębokiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk.
Dodaj cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowieć, o 5 protokół.
Dodać paprykę, kapary i pokruszony czerwony pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż papryka zmięknie i lekko rumiane w miejscach, o 10 protokół. Wymieszać w occie i gotować, aż prawie odparował, o 2 protokół.
Dodać sos pomidorowy i gotować przez 5 protokół.
Dodaj penne i zastrzeżone wody do gotowania sosu, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z bazylią.
Makaron przełożyć do miseczek, posypać Pecorino i podawać.