Penne z Ragu z Indyka
Przepis Penne With Turkey Ragu można przygotować w około 35 minut . Jedna porcja zawiera 514 kalorii , 27 g białka i 8 g tłuszczu . Za 1,71 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Udaj się do sklepu i kup konserwowe pomidory, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) , Ragu z indyka po bolońsku z pappardelle i Tortellini z serem i ragu z kiełbasą .
Instrukcje
Zagotuj garnek osolonej wody. W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pory, czosnek i indyka i smaż, mieszając, aż indyk lekko się zrumieni, około 5 minut.
Dodaj pomidory, 2 szklanki wody i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Zwiększ ogień do wysokiego, doprowadź sos do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj połowę bazylii i skórkę parmezanu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj zgodnie z zaleceniami na etykiecie. Odłóż 1/2 szklanki wody z gotowania, a następnie odcedź makaron. Wymieszaj pół na pół, pozostałą bazylię i 2 łyżki sera z sosem.
Dodaj makaron i wymieszaj, w razie potrzeby dodając trochę wody z gotowania makaronu, aby go rozluźnić.
Zdejmij skórkę parmezanu, dopraw solą i pieprzem.
Podziel makaron na miski. Na wierzch połóż pozostałą 1 łyżkę sera i więcej bazylii.
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa