Penne z pieczonymi pomidorami, czosnkiem i białą fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penne z pieczonymi pomidorami, czosnkiem i białą fasolą. Ten przepis służy 4 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, fasolę cannellini, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Biała fasola z prażonymi pomidorami, Brokuły z czosnkiem, białą fasolą, pomidorami i parmezanem, oraz Kurczak z pieczoną szalotką, pomidorami i białą fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Każdy pomidor pokroić na 8 klinów i wyrzucić nasiona.
Włóż pomidory i czosnek do patelni 9 na 13 cali.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i posypać solą i kilkoma kawałkami pieprzu. Piec w piekarniku, odsłoniętym, przez 40 minut.
Fasolę odcedzić na duży durszlak w zlewie. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Spuścić makaron do durszlaka zawierającego fasolę, więc gorąca woda z makaronu ogrzeje fasolę. Powrót odsączony makaron i fasolę do garnka do makaronu.
Gdy pomidory są gotowe, wybrać ząbki czosnku, wycisnąć czosnek ze skóry do małej miseczki i zacieru widelcem.
Do garnka z makaronem wlać Prażone pomidory, dodać czosnek, pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, bazylią i dodatkową solą i pieprzem, do smaku. Rzucać, aby połączyć.
Podawać posypane parmezanem.