Penne z pieczonymi grzybami Marsala
Need a danie główne Wegetariańskie? Penne z pieczonymi grzybami Marsala może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, penne, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Spróbuj Penne z pieczonymi grzybami Shiitake, bakłażanem i Sambal, Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z grzybami i bakłażanem), oraz Kurczak Z Pieczarkami I Marsalą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni lub holenderskim piekarniku, wrzucić grzyby z olejem i 1/4 łyżeczki każdej z soli i pieprzu. Piecz przez 15 minut; część płynu pozostanie na patelni.
Przenieś patelnię na górę pieca. Wymieszać z czosnkiem i Marsala. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn prawie odparuje, około 4 minut.
Dodać bulion i koncentrat pomidorowy i gotować na wolnym ogniu, aż około 1/4 szklanki płynu pozostaje, o 2 minuty dłużej. Wymieszać w pozostałej 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i masła i zdjąć z ognia.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować penne aż tylko zrobić, o 13 protokół.
Odcedzić makaron i wrzucić go z sosem i natką pietruszki.
Odmiana: Penne z pieczonymi grzybami: jeśli nie trzymasz Marsali pod ręką, zastąp na jej miejsce taką samą ilość wytrawnego sherry lub wytrawnego czerwonego wina.
Rekomendacja win: grzyby są dobrze dopasowane do czerwonego wina włoskiego, takiego jak Nebbiolo d ' Alba z regionu Piemontu.