Penne z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami z balsamicznym winegretem
Penne z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami z balsamicznym winegretem to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz barilla plus penne, obrane ze skóry i bez kości piersi z kurczaka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem (i Gratis), Szpinakowa Sałatka z kurczaka z czosnkiem balsamicznym Vinaigrette, oraz Soczysta Sałatka Szpinakowa Z Grillowanego Kurczaka Z Balsamicznym Winegretem.
Instrukcje
Smażyć kurczaka w 1 łyżka gorącej oliwy z oliwek na średniej patelni 5 do 6 minut lub do czasu zakończenia.
Wymieszać ocet i musztardę w małej misce. Stopniowo ubijać 6 łyżek oliwy z oliwek, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Makaron rozprowadzić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Wymieszać makaron, kurczak, mieszaninę octu, szpinak, i pozostałe 3 składniki w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać natychmiast lub, w razie potrzeby, przykryć i schłodzić 1 godzinę przed podaniem.