Penne z kremem parmezan i Prosciutto
Penne z kremem parmezan i Prosciutto może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 726 kalorii, 22g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 72 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, parmigiano-reggiano, prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozjaśniony SOS Penne i krem pomidorowy z groszkiem i Prosciutto na # SundaySupper, Penne ze szparagami i kremem cytrynowo-Parmezanowym, oraz Prosty Makaron Penne z rozjaśnionym sosem śmietanowym parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Przynieś śmietanę, 1 1/2 szklanki sera, 3/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 3/4 łyżeczki soli tylko do wrzenia w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente, a następnie odsączyć w durszlaku. Makaron wrzucić do garnka, następnie wymieszać z kremem parmezanowym i prosciutto, podrzucając do płaszcza.
Przenieść mieszaninę do 2-quart płytkie Ognioodporne gratin lub naczynia do pieczenia (o 11 przez 8 przez 2 cali; Nie szkło) i piec 15 protokół.
Makaron dobrze wymieszać, aby równomiernie polać sosem, następnie posypać pozostałymi 2 łyżkami sera.
Włącz brojlery i makaron broil 4 do 5 cali od ciepła, aż top jest lekko rumiane, 2 do 4 protokół.