Penne z cytryną i warzywami korzeniowymi
Penne z cytryną i warzywami korzeniowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 443 kalorie, 14g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka łodyg selera, ząbków czosnku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest super. Spróbuj Penne z cytryną i warzywami korzeniowymi, Penne Z Cytryną I Warzywami Korzeniowymi, oraz Kurczak cytrynowo-imbirowy z prażonymi warzywami korzeniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej nonstickskillet na średnim ogniu.
Dodaj asortyment warzyw korzeniowych; posypać solą iprzyprawić. Sauté 9 minut. Używając garlicpress, wycisnąć czosnek.
Dodać pokrojone selerystalks. Warzywa Sauté 1 minutę dłużej.
Dodaj 1 szklankę wody. Przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości, mieszając od czasu do czasu,12 do 15 minut.
W międzyczasie, gotować makaron w dużym garnku osolonej wody, aż po prostu miękkie butstill firmy do gryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Dodaj makaron do warzyw na patelni.
Dodaj 3/4 szklanki płynu do gotowania, drobno starty parmezan, drobno startą skórkę, zmieloną gałkę muszkatołową i 4 łyżki posiekanych liści selera. Tossuntil podgrzany przez i sos pokrywa makaron, dodając więcej płynu do gotowania, jeśli makaron jest suchy, o 2 protokół. Doprawić makaron do smaku sosem i pieprzem.
Makaron przekładamy do miseczek, posypujemy pozostałymi 2 łyżkami pokrojonych liści selera.