Penne Puttanesca
Przepis Penne Puttanesca może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 41 minut. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 64 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Williams Sonoma ma 5 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka ząbków czosnku, sól i pieprz, oliwki gaetan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Penne Puttanesca, Kalafior Penne Puttanesca, oraz Penne z łososiem Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i półprzezroczyste, 3 do 5 protokół.
Dodać pomidory, oliwki, kapary, anchois i płatki czerwonej papryki, doprowadzić do duszenia i zmniejszyć ogień do średnio-niskie. Dusić, aż pomidory będą miękkie i zaczną się rozkładać, 25 do 30 minut. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z natką pietruszki. Utrzymuj SOS ciepły.Doprowadzić duży garnek dwie trzecie pełne wody do wrzenia.
Dodać sól i makaron i gotować zgodnie z instrukcją opakowania aż al dente (miękkie, ale twarde do kęsa).
Odcedzić makaron, przenieść do dużej miski i dodać sos puttanesca; wrzucić delikatnie wymieszać. Podziel makaron między poszczególne miski i podawać natychmiast.