Penne Alla Vecchia Bettola Nicka i Toni
Przepis Nick and Toni's Penne Alla Vecchia Bettola można przygotować w około 45 minut . Jedna porcja zawiera 788 kalorii , 22 g białka i 34 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 5 osób. Za 3,94 dolara za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pomidory śliwkowe, płatki papryki, śmietanę kremówkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Świetnie sprawdza się jako danie główne. 2280 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on udostępniany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 94% , co jest super. Cookinghow Penne Alla Vodka , Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z grzybami i bakłażanem) i Fettuccine Alla Carbonara, With No Cream Necessary są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni nadającej się do piekarnika na średnim ogniu, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez około 5 minut, aż staną się przezroczyste.
Dodaj płatki czerwonej papryki i suszony oregano i smaż przez kolejną minutę.
Dodaj wódkę i gotuj dalej, aż objętość mieszanki zmniejszy się o połowę.
W międzyczasie odcedź pomidory przez sito i rozgnieć je rękoma, wrzucając do garnka.
Dodaj 2 łyżeczki soli i szczyptę czarnego pieprzu. Przykryj patelnię szczelnie dopasowaną pokrywką i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron al dente.
Włóż mieszankę pomidorową do blendera i miksuj partiami, aż sos osiągnie gładką konsystencję. Przełóż z powrotem do garnka.
Podgrzej sos, dodaj 2 łyżki świeżego oregano i tyle śmietanki, aby sos miał kremową konsystencję.
Dodaj sól i pieprz do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Wrzuć makaron do sosu i gotuj przez kolejne 2 minuty. Dodaj pół szklanki parmezanu.
Podawać z dodatkową szczyptą parmezanu i świeżym oregano na każdym talerzu.