Penne All' Arrabbiata
Penne All' Arrabbiata może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis jest dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 661 kalorii , 22 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 2,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieczarki, grzyby, kapary i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 12 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Podobne przepisy to Pastan All'arrabbiata , Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z pieczarkami i bakłażanem) i Łatwe, w pełni naturalne batony proteinowe .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8–10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odcedź.
Rozgrzej oliwę z oliwek extra vergine na dużej patelni i podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
Dodaj czosnek i smaż, aż zmięknie, następnie boczek i smaż, aż zacznie bulgotać i będzie przezroczysty.
Dodaj kapary, pieczarki, oliwki, ostrą czerwoną paprykę, anchois, sól (ze względu na anchois użyj szczypty), mielony czarny pieprz i wino.
Gotuj na wolnym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, następnie dodaj pomidory. Gotuj przez kolejne 10 minut, dodaj liście bazylii, a następnie wrzuć ugotowany makaron i posyp hojnie serem i pietruszką.