Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)

Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup). Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 45g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 3 i kosztuje 7,38 zł za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sałaty, liści mięty, tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gerang Asam (Pikantne I Kwaśne Curry Rybne): Kuchnia Malacca Nyonya, Penang Asam Laksa, oraz Zupa gorąco-kwaśna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oczyść rybę, usuń łuski i flaki. W garnku przynieś 8 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj rybę i gotuj przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Przełożyć gotowaną rybę do miski i ostudzić. Odcedzić wywar rybny, a następnie dodać obrane tamaryndowca i liście polygonum i nadal gotować na małym ogniu.Stale mocz ręce miską z wodą, wybieraj mięso ze wszystkich ryb i odrzucaj kości. Połamać mięso rybne na małe kawałki i włożyć rybę z powrotem do bulionu, przykryć pokrywkę i obniżyć ogień.Za pomocą mini robot kuchenny, zmielić pastę przyprawy, aż dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
TamaryndTamarynd
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzać wok i smażyć pastę przyprawową z olejem kuchennym przez około 6-8 minut lub aż pachnie aromatycznie i pikantnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Przełożyć pastę przyprawową do gotującego się wywaru.Wyciągnij sok z tamaryndowca i dodaj go do wywaru. Odcedzić sok z tamaryndowca i zachować nasiona. Powtórz to 3-4 razy z 1/2 szklanki wody za każdym razem, aby upewnić się, że wyodrębnisz całą esencję z tamaryndowca. Kontynuuj do smaku Assam Laksa czas, aby upewnić się, że kwaśny i do własnych upodobań. Do przyprawiania dodaj cukier, sól i sos rybny.Przygotuj makaron laksa, postępując zgodnie z instrukcją pakowania. W misce do serwowania, dodać makaron laksa i udekorować wszystkie warzywa na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sos RybnySos Rybny
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
TamaryndTamarynd
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Do miski wlać zupę Assam Laksa i od razu podawać z łyżką pasty Heh Ko/krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia100
Magazyn