Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)

Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Penang Assam Laksa (Nyonya Hot And Sour Noodles in Fish Soup). Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 45g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 3 i kosztuje 7,38 zł za porcję. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sałaty, liści mięty, tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gerang Asam (Pikantne I Kwaśne Curry Rybne): Kuchnia Malacca Nyonya, Penang Asam Laksa, oraz Zupa gorąco-kwaśna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oczyść rybę, usuń łuski i flaki. W garnku przynieś 8 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj rybę i gotuj przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Przełożyć gotowaną rybę do miski i ostudzić. Odcedzić wywar rybny, a następnie dodać obrane tamaryndowca i liście polygonum i nadal gotować na małym ogniu.Stale mocz ręce miską z wodą, wybieraj mięso ze wszystkich ryb i odrzucaj kości. Połamać mięso rybne na małe kawałki i włożyć rybę z powrotem do bulionu, przykryć pokrywkę i obniżyć ogień.Za pomocą mini robot kuchenny, zmielić pastę przyprawy, aż dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
TamaryndTamarynd
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzać wok i smażyć pastę przyprawową z olejem kuchennym przez około 6-8 minut lub aż pachnie aromatycznie i pikantnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Przełożyć pastę przyprawową do gotującego się wywaru.Wyciągnij sok z tamaryndowca i dodaj go do wywaru. Odcedzić sok z tamaryndowca i zachować nasiona. Powtórz to 3-4 razy z 1/2 szklanki wody za każdym razem, aby upewnić się, że wyodrębnisz całą esencję z tamaryndowca. Kontynuuj do smaku Assam Laksa czas, aby upewnić się, że kwaśny i do własnych upodobań. Do przyprawiania dodaj cukier, sól i sos rybny.Przygotuj makaron laksa, postępując zgodnie z instrukcją pakowania. W misce do serwowania, dodać makaron laksa i udekorować wszystkie warzywa na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sos RybnySos Rybny
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
TamaryndTamarynd
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Do miski wlać zupę Assam Laksa i od razu podawać z łyżką pasty Heh Ko/krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia100
Magazyn