Peklowany mostek wołowy, ziemniaki, kapusta i marchewka na dzień św. Patryka

Peklowany mostek wołowy, ziemniaki, kapusta i marchew na Dzień Świętego Patryka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jeśli masz jagody ziela angielskiego, liście laurowe, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć różową sól himalajską, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Goji Berry z czekoladowym Ganache i różową solą himalajską jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 97 fanów. Jest idealny do Chanuka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Babeczki z peklowaną wołowiną i kapustą: pikantna babeczka na Dzień Świętego Patryka, Slow Cooker peklowana wołowina i kapusta: Idealny na Dzień Świętego Patryka, oraz Mostek wołowy peklowany z kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
8 dni przed podaniem połącz sól, saletrę (lub różową sól) i brązowy cukier w małej misce i ubijaj do uzyskania jednorodności. Rub równomiernie na każdej powierzchni mostka.
Połączyć pieprz, Musztarda, Kolendra, ziele angielskie, goździki, imbir, i liście laurowe i posypać równomiernie po obu stronach wołowiny, naciskając przyprawy delikatnie do mięsa, aż przykleją. Uszczelnij wołowinę w szczelnie zamkniętej torbie lub torbie z zamkiem błyskawicznym, a całe powietrze zostanie z niej wyciśnięte.
Umieścić w najzimniejszej części lodówki i odstawić na 7 dni, przewracając raz dziennie.
Gotować w kuchence Sous-Vide: dzień przed podaniem wyjąć wołowinę z worka i ostrożnie spłukać wszystkie przyprawy pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Ponownie zamknąć w worku próżniowym i gotować w temperaturze 180° do miękkości, około 10 godzin. Przejdź do kroku
Gotować w holenderskim piekarniku: dzień przed podaniem wyjąć wołowinę z worka i ostrożnie spłukać wszystkie przyprawy pod zimną bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Rozgrzej piekarnik do 93°.
Umieścić mostek w dużym piecu Durch, przykryć wodą o kilka cali i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką lekko uchylony, umieścić w piekarniku, i gotować, aż całkowicie miękkie, o 10 godzin. Przejdź do kroku
Gdy wołowina jest gotowana, przenieść do szczelnego pojemnika wraz z płynem do gotowania (jeśli gotowane w piecu wodnym, po prostu przechowywać go w worku próżniowym).
Niech odpoczną co najmniej przez noc i do 3 dni.
Dzień: przenieś płyn do gotowania do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika wraz z marchewką, ziemniakami i kapustą. Uzupełnij wodą, aż warzywa zostaną zanurzone. Pokrój wołowinę cienko na ziarnie i plastry wentylatora na dużej patelni.
Dodaj 1 filiżankę płynu z garnka na patelnię i umieść patelnię na górze garnka. Przykryj patelnię. Doprowadzić garnek do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż warzywa są całkowicie miękkie i wołowina jest podgrzewana przez, o 45 protokół.
Podawać natychmiast z gorącą musztardą.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Winnica Yangarran Estate PF Shiraz z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Yangarra Estate Vineyard PF Shiraz]()
Yangarra Estate Vineyard PF Shiraz
PF (Preservative Free) Shiraz jest wytwarzany z winogron uprawianych na certyfikowanych biodynamicznych winnicach jednowarstwowych, uprawianych bez herbicydów, fungicydów lub syntetycznych chemikaliów. Jest wytwarzany bez jakichkolwiek dodatków: siarki (konserwantów), kwasu, taniny lub drobin. Jest to średnio mocne, świeże, owocowe wino, które jest pyszne, jak młode wino. Mając to na uwadze, mają PF shiraz z powrotem do ich pierwszego rocznika 2013, który nadal pokazuje niektóre piękne żywe postacie.Wegańskie