Peklowana wołowina i kapusta na ziemniakach
Peklowana wołowina i kapusta na ziemniakach mogą być tylko Europejski przepis, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 113 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś gałkę muszkatołową, liść laurowy, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Świętego Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 23%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Sałatka z peklowanej wołowiny, ziemniaków i kapusty, Peklowana Wołowina, Kapusta I Pizza Ziemniaczana, oraz Peklowana wołowina i kapusta dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 1-cal Koło cutter
Pokrój plastry ziemniaków za pomocą noża do kół od 1 do 1 1/2 cala i namocz w wodzie, aby usunąć skrobię.
Umieść na stojaku umieszczonym na płytkim garnku z wodą. Gotuj na parze do al dente i odstaw do ostygnięcia. Za pomocą melona baller (Ball scoop) scoop się wgłębienie w każdym dysku.
Gotować boczek i wyjąć do ręczników papierowych do odsączenia.
Wlej większość tłuszczu z boczku z patelni i dodaj masło na średnim ogniu.
Dodaj kapustę i dopraw czarnym pieprzem. Gotuj, aż zacznie mięknąć, około 10 minut. Dodać peklowaną wołowinę i pokruszyć bekonem. Gotuj razem przez około 10 minut, aby smaki się zintegrowały, zdejmij z ognia i dodaj chrzan.
Połącz mleko, cebulę, liść laurowy, goździki i gałkę muszkatołową na średnim ogniu. Przełóż roztopione masło do osobnej miski żaroodpornej i wymieszaj skrobię kukurydzianą, a następnie ubij 1/4 szklanki parmezanu, zachowując resztę. Gdy mleko jest dość gorące, wlej niewielką jego ilość do masy serowej, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Włóż to z powrotem do pozostałego mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Zdejmij rondel z ognia, dopraw sos do smaku białym pieprzem i w razie potrzeby solą.
Usuń i wyrzuć liść laurowy i goździki. Natychmiast połóż arkusz folii na sosie, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wymieszaj tyle sosu i zarezerwowanego parmezanu z peklowaną wołowiną/kapustą, aby związać się w gęstą mieszankę. Masę wyłożyć łyżką na przygotowane krążki ziemniaczane, posypać parmezanem i ułożyć na blasze do pieczenia. Flash finish w piekarniku, aż lekko się zrumieni, około 5 minut (monitoruj, aby się nie przypaliły).
Posyp szczypiorkiem i podawaj.