Peklowana wołowina i kapusta

Peklowana wołowina i kapusta
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Peklowana wołowina i kapusta mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 54g białka, 81g tłuszczu i w sumie 1103 kalorii. Za $5.58 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 10 minut. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, młode ziemniaki, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 87%. Ten wynik jest niesamowity. Peklowana wołowina i kapusta, Peklowana wołowina i kapusta, oraz Peklowana wołowina i kapusta są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść peklowaną wołowinę w durszlaku w zlewie i dobrze spłucz pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Umieść peklowaną wołowinę w dużym holenderskim piekarniku z obcisłą pokrywką; dodaj wodę, liście laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie i goździki. Doprowadzić do wrzenia, odsłonić i odtrzeć wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię. Przykryj i przenieś patelnię do piekarnika i dusić do miękkości, około 3 godzin i 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Peklowaną wołowinę przełożyć na deskę do krojenia i szczelnie przykryć folią, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Dodaj kapustę i ziemniaki do płynu do gotowania i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
6
Łyżką cedzakową przełóż kapustę na duży talerz. Pokrój peklowaną wołowinę w poprzek ziarna mięsa na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Połóż plastry na kapuście i otocz ją ziemniakami. Wlej trochę gorącego płynu do gotowania na peklowaną wołowinę i dopraw pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Podawać natychmiast z sosem musztardowym lub chrzanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
9
Dla haszyszu: w dużej misce umieść 1 szklankę ziemniaków i rozgnieć widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodaj pozostałe 1 szklankę ziemniaków, peklowaną wołowinę, płyn do gotowania, cebulę, czosnek, musztardę, tymianek i gałkę muszkatołową. Dopraw obficie pieprzem i dobrze wymieszaj. Przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
11
Wyjmij mieszankę haszyszu z lodówki i dodaj pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
12
Podgrzej 1/4 szklanki masła na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gdy pienienie ustąpi, dodaj mieszankę haszyszu i gotuj, mieszając, przez 30 sekund. Za pomocą szpatułki dociśnij miksturę do okrągłego ciasta wielkości patelni. Gotuj, od czasu do czasu potrząsając patelnią, przez 4 minuty. Zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu przesuwając patelnię, aż spód będzie rumiany i chrupiący, jeszcze około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Aby odwrócić hash, Ustaw talerz wielkości patelni na patelni. Odwróć patelnię, aby hash spadł na talerz jako nienaruszone ciasto. Odwróć hash na inny talerz, ugotowany stroną do góry. Umieść patelnię na ogniu, podnieś do średniej wysokości i podgrzej pozostałą 1 łyżkę masła. Gdy pienienie ustąpi, wsuń hash na patelnię ugotowaną stroną do góry. Gotuj, od czasu do czasu potrząsając patelnią, przez 3 minuty. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż spód będzie rumiany i chrupiący, jeszcze około 5 minut. Odstawić przykryte folią, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
W przypadku jajek: podczas gotowania peklowanego haszyszu wołowego połącz wodę, ocet i sól na dużej patelni i gotuj na wolnym ogniu. Rozbij jajka na osobne kubki. Ostrożnie wsuń jajka na patelnię i gotuj, od czasu do czasu obracając łyżką, aż będą twarde, około 3 do 5 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij jajka i przenieś na ręcznik kuchenny. Lekko przetrzyj jajka ręcznikiem kuchennym, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Podziel haszysz na talerze i posyp jajkami w koszulce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Paski Wędzonego łososia Pokrojone W PlastryPaski Wędzonego łososia Pokrojone W Plastry
16
W małej misce wymieszaj majonez, śmietanę, chrzan, skórkę i 2 łyżeczki soli. Dopraw obficie pieprzem do smaku. Wstaw sos chrzanowy do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2warzywo (np. szpinak)pieprz czarnypieprz czarny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepeklowana wołowina płyn do gotowania lub rosół z kurczakapeklowana wołowina płyn do gotowania lub rosół z kurczaka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone w kostkę resztki gotowanej peklowanej wołowinypokrojone w kostkę resztki gotowanej peklowanej wołowiny1kgspeklowany mostek wołowy (niegotowany), w solancepeklowany mostek wołowy (niegotowany), w solance0warzywo (np. szpinak)1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku8largesświeże duże jajkaświeże duże jajka1porcja startego parmezanuposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki1goździkiczosnek, rozgnieciony widelcemczosnek, rozgnieciony widelcem907papryka habanero1/2 dużej główki zielonej kapusty (około, pokrojonej w 8 grubych ćwiartek1/2 dużej główki zielonej kapusty (około, pokrojonej w 8 grubych ćwiartek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesłoik tartego chrzanu (z płynem)słoik tartego chrzanu (z płynem)1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)starta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej567papryka habaneromałe młode ziemniaki (ok.małe młode ziemniaki (ok.4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane gotowane czerwone młode ziemniaki, najlepiej resztki peklowanej wołowiny i kapustygrubo posiekane gotowane czerwone młode ziemniaki, najlepiej resztki peklowanej wołowiny i kapusty1szczyptaSzczypta gałki muszkatołowejSzczypta gałki muszkatołowej1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło niesolonemasło niesolone9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda4Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet biały destylowanyocet biały destylowany4ziele angielskie całeziele angielskie całe1porcja startego parmezanugorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejżółta średnia cebula, Startażółta średnia cebula, Starta
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn