Pekan Z Krewetkami Kreolskimi

Pekan Z Krewetkami Kreolskimi
Pekan z krewetek kreolskich może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 801 kalorii, 15g białka, oraz 82g tłuszczu na porcję. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, pekan, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shrimp Creole, Shrimp Creole, oraz Shrimp Creole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku. Ułóż krewetki w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Piec przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Posypać skórkę na krewetki i kontynuować pieczenie, aż skórka jest sucha w dotyku, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Usunąć blachę do pieczenia na stojaku z drutu i niech krewetki ostygnie całkowicie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
Przenieś krewetki i skórkę do młynka do kawy lub przypraw i zmiel, aż powstanie drobny proszek. (Zarezerwuj blachę do pieczenia—nie musisz jej myć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Przenieść proszek do małej miseczki, dodać przyprawę kreolską i wymieszać, aby połączyć; odstawić.Zwiększ temperaturę piekarnika do 204° i utrzymuj stojak w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa KreolskaPrzyprawa Kreolska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść orzechy i olej w dużej misce i mieszaj, aż orzechy będą równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Przenieś do zarezerwowanej blachy do pieczenia i rozłóż orzechy na równą warstwę. (Zarezerwuj miskę-nie ma potrzeby mycia.) Pieczeń, mieszając w połowie, aż orzechy są rumiane i tosty, o 10 do 15 minut łącznie.Natychmiast przenieś orzechy do zarezerwowanej miski. (Ponownie zarezerwuj blachę do pieczenia-nie ma potrzeby mycia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj kreolsko - krewetki proszku i wymieszać równomiernie pokryć orzechy.Powrót powlekane orzechy do zarezerwowanej blachy do pieczenia i rozprowadzić na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Ostudzić całkowicie, około 30 minut.
11
Podawać natychmiast lub przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 5 dni.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn