Pecan Praline Trellis
Pecan Praline Trellis to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz jajko, śmietanę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Pecan Praline Trellis, Ciasto bezglutenowe Pecan Pie z kruszonką Pecan i lukrem Pralinowym, oraz Praline Pecan Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 3 łyżki mąki i drożdży w małej misce do wymieszania.
Dodaj 3 łyżki ciepłej wody; trzepaczka do gładkiej.
Pozostawić mieszaninę do puffed, o 12 protokół.
Połączyć 2 1/4 szklanki mąki, śmietana, cukier, żółtka, wanilia, sól, i mieszaniny drożdży w dużej misce heavy-Duty mikser wyposażony w wiosło mocowania. Ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie lepkie, dodając 1 do 2 łyżek wody, jeśli mieszanina jest zbyt sucha, około 5 minut.
Dodać masło; ubijać, aż ciasto będzie gładkie i miękkie, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe, aż ciasto będzie nieco jędrniejsze i odciąga od boków miski, o 5 protokół. Przykryj miskę folią.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do co najmniej podwojenia objętości, około 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć pekan i olej na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec do aromatycznego, około 5 minut.
Orzechy posypać 1/8 łyżeczki soli morskiej; ostudzić na blasze. Grubo posiekać pekan.
Zeskrobać ciasto na mąkę. Wrzucić ciasto do pokrycia z mąką i naciśnij delikatnie, aby spuścić powietrze. Powierzchnia robocza linii z długim arkuszem papieru pergaminowego; posypać papierem mąką.
Rozwałkuj ciasto na przygotowanym pergaminie do prostokąta o wymiarach 16x14 cali. Używając szpatułki przesuniętej, rozprowadzić masło wzdłuż w pasie szerokości 5 cali w dół środka ciasta.
Posypać cukrem, następnie orzechami na maśle.
Pokrój niewypełnione ciasto po obu stronach nadzienia w ukośne paski o szerokości 3/4 cala. Złóż naprzemienne paski nad wypełnieniem na niewielkiej przekątnej, tworząc górną kratę. Zwiń luźne końce pod dolną krawędzią chleba. Przesuń pergamin z chlebem na dużą blachę do pieczenia. Przykryć folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do bardzo puchnięcia, około 1 1/2 godziny.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Pieczywo posmarować glazurą jajeczną.
Piec do złotego koloru, obracając blachę po 15 minutach, w sumie około 25 minut. Przesuń pergamin z chlebem na stojaku i ostudzić co najmniej 1 godzinę.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.)