Peanut-Free Pad Thai
Peanut-Free Pad Thai może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $4.75 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ketchup, Sambal oelek, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pad Thai Zoodles, Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ryżowy moczyć w bardzo gorącej wodzie przez około 20 minut. Powinny być giętkie i zasłony na dłoni, ale nadal mają trochę tekstury. Bardziej zmiękczają w woku.
Odcedzić makaron i dobrze spłukać zimną wodą. Odstawić.
Połącz cukier, sos rybny, sok z limonki, ocet ryżowy, ketchup, Sambal oelek i bulion i ustaw aside.In wok lub patelnia na dużym ogniu, rozgrzać olej.
Dodać szalotki i czosnek i mieszać-smażyć przez 30 sekund.
Dodać kurczaka i stir-fry przez 2 minuty lub aż prawie gotowane przez.
Dodaj krewetki, Jeśli za pomocą, i wrzucić razem na 1 minutę lub do krewetki zaczyna się różowy.
Dodać makaron i wrzucić do połączenia.
Dodać sos, wrzucić ponownie i dodać zieloną cebulę i połowę kiełków fasoli. Gotować przez 2 minuty lub aż makaron będzie miękki.
Posypać pozostałymi kiełkami fasoli, kolendrą i udekorować klinami limonki.
Posypać siemieniem lnianym, jeśli jest używany, i podawać natychmiast.