Peanut Dacquoise z musem z masła orzechowego
Peanut dacquoise z musem z masła orzechowego może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. 122 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, cukier, masywne masło orzechowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Vegan Chocolate Peanut Butter Swirl Mousse Pie Z Chocolate Peanut Butter Agave Sauce, Śmierć przez masło orzechowe: ciasteczka z masłem orzechowym z czekoladowymi kubkami z masłem orzechowym, oraz Mus Z Masła Orzechowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem. Narysuj trzy prostokąty 10 x 4 1/2 cala na pergaminie; Odwróć pergamin. Drobno zmielić 1 szklankę orzechów z 1/4 szklanki cukru w procesorze. Grubo posiekać pozostałe 1/4 szklanki orzechów i odstawić.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka jaj, śmietana z kamienia nazębnego, i grubej soli w dużej misce, aż spieniony. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru, ubijając, aż beza będzie sztywna i błyszcząca.
Dodać mieszankę zmielonych orzechów i grubo posiekane orzechy; złożyć delikatnie, aby wymieszać.
Łyżka 2 szklanki bezy na każdy prostokąt na pergaminie; rozprowadzić równomiernie, aby wypełnić prostokąty (pozostała beza może być pieczona jako ciasteczka).
Piec bezy na złoty kolor i suche w dotyku, ale nadal lekko miękkie, o 1 godzinę 30 minut.
Przenieś do stojaka i całkowicie ostudź.
za pomocą miksera elektrycznego, beat masło orzechowe, brązowy cukier, i grubej soli w średniej misce do mieszania. Po uruchomieniu miksera, stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki śmietany.
Dodaj kolejny 1/4 szklanki śmietany i ubić tylko do blend. Beat pozostałe 1/2 Puchar śmietany, cukier, i wanilia w innej średniej misce, aż szczyty tworzą; złożyć do mieszaniny masła orzechowego w 3 Dodatki. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Kakao w proszku i cukier ubić w średnim rondlu, aby dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki wody, ubijając aż będzie gładka. Stopniowo ubij w gęstej śmietanie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając często. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż ostygnie i lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Pozostawiając bezy na pergaminie i używając dużego ząbkowanego noża, przycinaj krawędzie każdej bezy do oryginalnego rozmiaru 10 x 4 1/2 cala. Wsuń cienki nóż między bezy i papier, aby poluzować. Łyżka 1/4 szklanki glazury równomiernie na wierzchu 2 prostokąty bezy i rozprowadzić na pokrycie. Schłodzić do czekoladowych zestawów, około 30 minut.
Umieść 1 szkliwiony prostokąt bezowy na talerzu. Połówkę musu wymieszać (1 1/4 szklanki); rozprowadzić równomiernie.
Drugi szkliwiony prostokąt bezowy ułożyć na wierzchu; rozprowadzić pozostałym musem. Góra z nieszkliwionym prostokątem bezowym.
Wlać 1/2 szklanki glazury dół środek góry bezy. Za pomocą szpatułki do oblodzenia rozłóż glazurę nad górną bezą, pozwalając glazurze spływać po bokach. Gładki wierzch i boki pokrywają równomiernie cienką warstwą. Przechowywać w lodówce, aż glazura jest ustawiona, o 30 protokół.
Wlać pozostałą glazurę na szczycie dacquoise iszybko gładkie na górze i bokach w równej warstwie.
Posypać fleur de sel lekko na górze, w razie potrzeby. Schłodzić co najmniej 3 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać schłodzone.