Peaches ' N ' Cream Eclairs with Bourbon Caramel Sauce
Peaches ' N ' Cream Eclairs with Bourbon Caramel Sauce is a Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 280 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jeśli masz pod ręką śmietanę, wodę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Naleśniki z brzoskwiniami Bourbon i kremem kokosowym z syropem śmietankowym Bourbon, Bourbon budyń chlebowy z lodami i sosem karmelowym, oraz Lody brzoskwiniowe z sosem Bourbon-Karmel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w górnej trzeciej. Masło dużą blachę do pieczenia.
Doprowadzić masło, wodę i sól do wrzenia w małym ciężkim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj mąkę na raz i gotuj, ubijając drewnianą łyżką, aż mieszanina odciągnie się od strony patelni i utworzy kulkę, około 30 sekund.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i lekko ostudzić, około 5 minut.
Dodaj jajka po 1 na raz, dobrze bijąc mikserem elektrycznym z dużą prędkością po każdym dodaniu.
Przenieść mieszaninę do worka ciasta i rury 8 (5-cal długości) paski (około 1 cal szerokości) na blasze do pieczenia, rozstaw je co najmniej 1 cal od siebie.
Piec eklerki 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 204° i nadal piec, aż złoty, nadmuchane, i chrupiące, o 15 minut więcej (pozostawić piekarnik włączony). Natychmiast przebić stronę każdej eklerki z końcówką noża do parkowania i wrócić do piekarnika do wyschnięcia, podpierając drzwi lekko uchylone, 5 minut. Połówki ekler poziomo: jeśli nadal wilgotne wewnątrz, powrót eklerki do piekarnika i wysuszyć 5 minut więcej. Fajne eklery całkowicie na stojaku, około 25 minut.
Podgrzać cukier w 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając widelcem, aby równomiernie podgrzać cukier, aż zacznie się topić, a następnie zatrzymać mieszanie i gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aby cukier stopił się równomiernie, aż będzie ciemny bursztyn.
Zdjąć z ognia i natychmiast łyżkę około 1 łyżeczki karmelu wzdłuż górnej części każdego eklera, rozprowadzając go z tyłu łyżki.
Dodać wodę i sól do pozostałego karmelu w patelni i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cały karmel się rozpuści.
Dodaj masło i bourbon, wirująca patelnia do włączenia.
Zdjąć z ognia i utrzymać SOS ciepły, przykryty.
Brzoskwinie pokroić w cienkie kliny i wymieszać z 1 łyżką cukru.
Odstawić, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
W międzyczasie śmietanę ubić z bourbonem i pozostałą łyżką cukru za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty.
Pół eklery poziomo. Dolną połówkę eklerów wyłożyć na talerze, a górną polać bitą śmietaną i brzoskwiniami, a następnie przykryć górną połówką eklerów.
Talerze mżawkowe z sosem karmelowym.
eklery można piec (ale nie szkliwione lub wypełnione) 1 dzień wcześniej i przechowywać, po schłodzeniu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Recrisp na blasze do pieczenia w piekarniku 191°, około 5 minut, a następnie ostudzić przed polewaniem karmelem.