Peach Pandowdy
Need a deser wegetariański? Brzoskwinia Pandowdy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cukru, gęste brzoskwinie, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 26%. Podobne przepisy to Peach Pandowdy, Brzoskwinia I Jeżyna Pandowdy, oraz Strawberry Pandowdy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieścić brzoskwinie w średniej misce.
Posyp je sokiem z cytryny.
Wymieszać 1/2 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej.
Posypać brzoskwinie i wymieszać. Łyżka do naczynia żaroodpornego 2 do 2 1/2 quart.
W średniej misce wymieszać mąkę, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia i sól.
Pokroić na maśle widelcem lub nożem do ciast, aż będzie w drobnej okruchy. Zrobić dobrze w środku i wlać śmietanę. Mieszaj widelcem, aż ciasto oderwie się od boków miski.
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni, aż będzie wystarczająco duże, aby pokryć naczynie do pieczenia.
Wytnij 2-calowy krzyż w środku.
Ułożyć na brzoskwiniach, a po bokach wyłożyć ciasto. Odwróć rogi krzyża, aby odsłonić wypełnienie.
Piec przez 40 do 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie bąbelkowe, a góra będzie złotobrązowa.