Pawłowa
Pavlova może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis jest dla 16 osób. Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis ma 84 kalorie , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, białka jaj, kiwi i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czekoladowa Pavlova z owocami zimowymi , Cytrynowa Pavlova z kremem i Pavlovan Or Palova .
Instrukcje
Włóż białka do dużej miski; pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. Ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj cukier i mąkę kukurydzianą, ubijając, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Ubij z octem i wanilią. (Sprawdź bezę, pocierając ją kciukiem i palcem — nie powinna być ziarnista.)
Rozłóż bezę na blaszce do pizzy o średnicy 12 cali wyłożonej folią lub papierem do pieczenia (możesz nadać jej dowolny kształt).
Piec w temperaturze 275° przez 50–60 minut; wyłączyć ogrzewanie i pozostawić w piekarniku przez co najmniej 1 godzinę.
Przygotuj warstwę kremową ubijając śmietanę, cukier i wanilię, aż do uzyskania sztywnej konsystencji.
Rozłóż na wierzchu schłodzonej bezy. Ułóż owoce w atrakcyjny wzór na wierzchu warstwy kremu. Odstaw.
Wymieszaj składniki polewy w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia, aby zgęstniały. Ostudź.
Posmaruj owoce polewą, aby je uszczelnić, małym, miękkim pędzelkiem. Schłodź do czasu podania.