Patelnie smażone słodkie ziemniaki z Gremolatą

Patelnie smażone słodkie ziemniaki z Gremolatą
Need a dairy free side dish? Smażone na patelni słodkie ziemniaki z Gremolatą mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, sól i pieprz, pastę maślaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ziemniaki smażone w piekarniku i słodkie ziemniaki, Smażone Słodkie Ziemniaki, oraz Pieczone Słodkie Ziemniaki.

Instrukcje

1
W ciężkiej patelni na średnim ogniu, połączyć pancetta i oleju. Gotować, mieszając, przez 1 do 2 minut. Wrzuć słodkie ziemniaki do pancetty. Gotować, bez mieszania, przez około 10 minut lub aż kawałki słodkich ziemniaków będą złociste Na spodzie. Za pomocą szczypiec, skręcić i gotować przez 6 do 10 minut więcej lub do miękkości i rumiane z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić. W innej patelni, roztopić masło na średnim ogniu, aż bulgotanie. Wymieszać z bułką tartą i gotować, mieszając, aż złoty kolor i chrupiące (nie pozwól im spalić).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki i skórką z cytryny. Doprawić do smaku solą (pamiętaj, boczek może być słony) i świeżo zmielonym pieprzem. Zeskrobać mieszaninę okruchów chleba na mieszaninie słodkich ziemniaków i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn