Patelnia łososia z komosą ryżową, fetą i rukolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać patelni łososia z Quinoa, Fetan i Rugulan spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Przepis ten zachwycił 1092 osoby. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, szalotki, filety z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Komosa ryżowa, rukola i sałatka z fety, Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Rukolą I Fetą, oraz Sałatka z łososia, Czerwonej komosy ryżowej i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łososia doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej rzepakowy w 12-calowej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać skórkę łososia-bok w dół i gotować bez ruchu, aż skóra będzie chrupiąca, 2-3 minuty. Ostrożnie usuń łososia cienką metalową szpatułką rybną i ustaw na dużym talerzu skórkę-side-up.
Na tej samej patelni przynieś 2 szklanki wody do aktywnego wrzenia i obficie dopraw solą.
Dodaj quinoa i pozostawić do gotowania dokładnie 9 protokół.
Obniżyć ogień do średnio-niskie, mieszać w rukoli, scallion, feta i umieścić łososia z powrotem na wierzchu, skórki do góry, przykryć i gotować, aż łosoś jest ledwo gotowane przez, 2 do 3 minut dłużej. Porcja z quinoa i łososia i skropić świeżym sokiem z cytryny i oliwy z oliwek extra-virgin.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.