Patelnia z kurczakiem z makaronem i serem
Przepis Mac i ser kurczaka patelni mogą być wykonane w około 30 minut. Ten bezmleczny przepis serwuje 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 7G tłuszczu i w sumie 243 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Przynosi ci smak domu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pomidory w puszkach, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 47%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Patelnia Mac i ser, Patelnia Mac i ser, oraz Patelnia Mac i ser.
Instrukcje
Na dużej patelni gotuj kurczaka na oleju na średnim ogniu, aż przestanie być różowy.
Odłóż paczkę sera z mieszanki obiadowej z makaronem. Dodaj makaron, bulion, cukinię, cebulę i oregano. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 7-8 minut lub do miękkości makaronu, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pomidory i zawartość zarezerwowanego opakowania sera. Gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do podgrzania.
Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc
Makaron i ser można łączyć z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Donelli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile z 4 Poza 5 Ocena wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Donelli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile]()
Donelli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile
Delikatna i trwała piana o fioletowych odcieniach, to wino ma bogaty rubinowy kolor z refleksami granatu, szczególnie wzdłuż krawędzi. Owocowe aromaty czerwonych jagód przeplatają się z pikantnymi nutami. Na podniebieniu pojawiają się przyjemnie półsłodkie smaki owocowe. Jest ładnie zrównoważony lekkimi taninami.Mieszanka: 90% Lambrusco Grasparossa, 10% Malbo GentileServe dobrze schłodzony jako aperitif z typową potrawą z regionu Emilia-Romagna, w tym suszonymi tłustymi wędlinami, takimi jak mortadela. Doskonały również do tortellini mięsnych.