Patelnia z halibutem w curry

Patelnia z halibutem w curry
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, paleolitycznego i pierwotnego dania głównego? Patelnia z halibutem w curry może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 23 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 4,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka pomidorów z puszki, filetów z halibuta, curry w proszku i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 81%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Halibut z grilla w bezglutenowym curry, Halibut z ziemniakami na patelni i Halibut z salsą.

Instrukcje

1
Posyp filety solą; posmarować curry. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym usmaż filety na 1 łyżce oleju; wyjąć i odłożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na pozostałym oleju przez 1 minutę. Wymieszaj pomidory, sok z limonki, skórkę z limonki i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Wróć filety na patelnię; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Podawać z mieszanką pomidorową; posypać kokosem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Halibut bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Riesling Louis Guntrum Dry Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Riesling Louis Guntrum Dry Riesling 2016 ma delikatny zapach białych brzoskwiń, moreli i soczystych gruszek. Imponujące odczucie w ustach i trwały smak. Klasyczny Riesling w wyrazie i elegancji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn