Patelnia-pieczona Okra i krewetki
Patelnia-pieczony Okran i krewetki jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Patelnia-pieczona przyprawowa Okra, Patelnia Pieczona Przyprawowa Okra, oraz Patelnia-Pieczone Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Saute okra w 1 łyżce. gorąca oliwa z oliwek w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu 4 do 5 minut lub do lekko rumiane.
Okra przełożyć do dużej miski.
Dodaj pomidory i 1 łyżkę. olej do patelni; saute 3 minuty lub aż Skórki zaczną pękać.
Pomidory przełożyć do miski z okrą.
Dodaj krewetki i pozostałe 1 łyżka. olej do patelni; posypać krewetki czerwoną papryką.
Saute 2 do 3 minut lub tylko do krewetek włączyć różowy.
Dodaj czosnek; saute 30 sekund. Wymieszać mieszaninę okra i podsmażyć 1 do 2 minut lub do gorąca. Wymieszać z solą, pieprzem i pietruszką.