Patelnia Orzo z tuńczykiem
Patelnia Orzo z Tunanem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pomidory z puszki, orzo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Patelnia Z Kurczaka Orzo, Patelnia z wołowiną i Orzo, oraz Patelnia wołowa orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i połowę szalotki i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj pomidory i oregano i gotować, mieszając, 3 protokół. Wymieszać 21/2 szklanki wody, orzo, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i wymieszać fasolę. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż większość płynu zostanie wchłonięta i orzo będzie miękkie, około 10 minut.
Dodać paprykę i kontynuować gotowanie, pokryte, do miękkości, o 3 protokół. Wymieszać z tuńczykiem, sokiem z cytryny i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem. Top z pozostałych szalotki.