Patelnia Meksykańska Kurczak
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać patelni meksykańskiego kurczaka spróbować. Na 99 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 299 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, podudzia z kurczaka, do 1 chipotle chile w sosie adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Jedna patelnia meksykański kurczak i ryż, Meksykańska Patelnia Z Kurczakiem Taco, oraz Patelnia Pikantny Kurczak Meksykański.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować 5 minut lub aż rumiane, obracając często.
Zmniejszyć ogień do średniej; dodać cebulę, i smażyć 4 minut lub aż tylko nieprzezroczyste.
Dodaj pomidory, woda, i Chile pieprz do mieszanki cebuli; dobrze wymieszać. Doprowadzić sos do wrzenia; dodać kurczaka, i sos łyżka na kurczaka lekko płaszcz. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 do 55 minut lub aż kurczak jest gotowy, obracając od czasu do czasu.
Umieścić kurczaka na półmisku, i sos łyżka nad kurczakiem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.